Aangenaam! Wij zijn Gezondag!

Leuk dat je kennis met ons wilt maken. Graag doen wij dit natuurlijk persoonlijk op 4 september, maar om je alvast een voorproefje te geven, stellen we onszelf graag voor.

Ik ben Eugenie, geboren en getogen in Noordwijkerhout en inmiddels woon ik in Lisse met mijn gezin. Het idee voor Gezondag komt van mij. Jarenlang ben ik zelf namelijk op zoek geweest naar de beste therapie voor mijn ziekte (chronisch Lyme), die ik nu overigens geheel onder controle heb. Hierbij zag ik soms door de bomen het bos niet meer; wat is er allemaal aan therapie? Wat past bij mij? Welke therapeut is bekwaam en met wie heb ik een klik? Maar ook; welke producten ondersteunen mijn gezonde lifestyle? En wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Wij zijn het hele land afgereisd en hebben zelfs naar het buitenland moeten uitwijken om verder te komen in mijn herstel. Uiteindelijk zijn we zelf aan de slag gegaan (zonder hulp van ziekenhuis, arts of therapeut) om meerdere redenen.

Ik heb zelf vele uren gespendeerd aan opleidingen, lezingen, kennisbijeenkomsten, cursussen, enz. Met als resultaat dat ik mijn ziekte nu onder controle heb en energie heb voor 10! Inmiddels begeleid en coach ik mensen met onverklaarbare klachten waaronder Lyme, CVS, ME, angststoornissen etc. Dit doe ik door met mijn cliënten naar buiten te gaan! En ze tijdens een wandeling in het bos of in de duinen te inspireren en coachen naar een gezonde levensstijl die bij hen past. Waarom behandel ik dan niet vanachter een bureau vandaan? Dat heb ik geprobeerd en werd daar ongelukkig van. Waar ben ik zelf uiteindelijk beter van geworden? Juist, om letterlijk weer op pad te gaan!

Door de opleidingen die ik heb gevolgd en mijn eigen ervaringen ben ik heel goed in staat om samen te werken met reguliere artsen. Dit blijkt in de praktijk de behandeling positief te beïnvloeden. Op mijn weg van herstel ben ik er achter gekomen dat veel therapeuten elkaars expertise niet kennen. In de Bollenstreek en omgeving zijn er wel degelijk therapeuten met veel kennis, expertise, ambitie en ervaring. Om voor jou deze zoektocht te vergemakkelijken kwam bij mij het idee van Gezondag opborrelen: een dag volop inspiratie met betrekking tot alle mogelijke vormen van gezondheid. Vele standhouders, sprekers en producten die je terugziet op Gezondag zijn voor mij een grote stap geweest in mijn herstel. Ik hoop met Gezondag een brug te vormen tussen de reguliere en complementaire geneeskunde. Want soms lijken deze stromingen elkaar in de weg te zitten, maar ze zouden juist zo goed samengaan en kunnen elkaar versterken! Maak gebruik van andermans kracht en ga voor synergie!

Het idee was dus geboren, maar in je eentje een evenement organiseren is een beetje lastig en daar komt bij dat ik soms wat chaotisch kan zijn in mijn enthousiasme. Bij toeval kwam ik tijdens een orthomoleculaire kennisbijeenkomst Marije tegen. Marije heeft ook al de benodigde papieren in huis en haar studies gaan ook steeds verder. Want iedereen weet; hoe meer je leert, hoe meer je weet dat je eigenlijk nog maar zo weinig weet! We raakten aan de praat, zij bleek ook in Lisse te wonen samen met haar Noordwijkerhoutse (toeval?) Joep en bleek een kei te zijn in het organiseren, plannen en structuur aanbrengen in mijn chaos. We vullen elkaar heerlijk aan en voeden elkaar enthousiasme. Samen gaan wij dit avontuur dus vol goede moed aan en we hopen dat jij met ons meegaat!

Waarom gezondag?

In de eerste editie willen wij samen een stap zetten, een stap om therapeuten, coaches, artsen en begeleiders uit de Bollenstreek en omgeving op de kaart te zetten. Het aanbod is breed met specialisaties als chinese geneeskunde, orthomoleculair therapeuten, homeopathie, natuurgeneeskunde, voetreflexologie en ga zo maar door. Maar ook producten die kunnen bijdragen aan een gezonder lijf. Ons doel is om jou op weg te helpen naar een gezondere lifestyle. Want vele mensen hebben klachten. Hoe klein ook. Heb je vaak hoofdpijn? Ben je snel moe? Heb je pijn in je rug? Zit je kind niet lekker in zijn vel? Lukt het niet om af te vallen maar weet je niet wat je verkeerd doet? Heb je klachten waarmee je tot nu toe nergens terecht kon?

Op 4 september willen wij jouw wegwijs zijn. Kom ook en volg de bewegwijzering naar de eerste stappen van optimale gezondheid!

Zien we je op 4 september?