Mijn geheime wapen om in mijn energie te blijven

Hoe kun je in je energie blijven in prikkelvolle situaties?  Voor veel hooggevoeligen een prangende vraag. Maar er is ook een antwoord. Al 12 jaar heb ik een geheim ‘wapen’ waardoor ik in mijn energie kan blijven op het podium, in een drukke winkelstraat en op feestjes.

Ik was gevraagd een intiem optreden te verzorgen in een huiskamer ter ere van een verjaardag. Het publiek bestond voornamelijk uit 40-plus vrouwen die zich met thee, wijn en chocolade op de bank en stoelen hadden genesteld.  Ik zong mooie liedjes en begeleidde mijzelf op gitaar terwijl het publiek op ca. 2 meter afstand zat te luisteren.

Na afloop kwam de enige man uit het publiek en zijn vrouw op mij af.  Hij was haptonoom en zij lerares aan een bekend opleidingsinstituut voor lichte muziek.  Ze hadden zich verwonderd over hoe ik in mijn energie, mijn eigen ‘ei’ kon blijven terwijl het publiek bijna op mijn schoot zat. Voor niet hooggevoeligen wellicht een idiote vraag, maar voor sensitievelingen een vanzelfsprekende. Overprikkeling ligt voor hen namelijk altijd op de loer als het zenuwstelsel veel prikkels moet verwerken, zoals geluid, geuren, licht en energieën.

En als de  aanwezigen ook nog eens in jouw energieveld ingetuned zijn, bijvoorbeeld omdat je voor een groep performt, les geeft of presenteert, dan is in je energie blijven helemaal een uitdaging. Natuurlijk kun je je leven zo inrichten dat je prikkelrijke situaties vermijdt. Maar wat nou als je geen zin hebt om dat te doen?  Of als je je in een zee van prikkels moet begeven, bijvoorbeeld voor werk of studie? Dan is het fijn als je iets achter de hand hebt wat je daarbij kan helpen.

Natuurlijk zijn er oefeningen die je kunt doen om prikkels beter te kunnen verwerken. En als je beter in je lijf en vel zit heb je er ook minder last van. Maar dat is geen antwoord voor degenen die dat niet kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze laag in hun energie zitten door chronische gezondheidsklachten. Of voor wie het met oefeningen gewoon niet lukt.

Dame met personalFloww low resToen de haptonoom en zijn vrouw mij vroegen om mijn geheim, toverde ik een klein cilindervormig apparaatje uit mijn BH. Mijn geheime wapen om fris en fruitig te blijven in prikkelvolle situaties, zoals optreden, lesgeven of shoppen met mijn puberdochter.  In 2004 kwam het apparaatje op mijn pad toen ik het aanbod van de uitvinder kreeg om het uit te testen. Het was hem ter ore gekomen dat ik mijn succesvolle muziek carrière grotendeels aan de wilgen had gehangen vanwege energie-issues.

Zo bruisend als ik ’s avonds op het podium stond, zo een chagrijnige moeder was ik de volgende ochtend.  Gezellig naar de kinderboerderij? O nee toch….. Samen knutselen? OMG, waar is de nooduitgang….. Alles voelde als een overvraging. En nee, zo’n  moeder wilde ik niet zijn.

Tijdens het eerste optreden met apparaatje ging er een wereld voor mij open. Geen gevoel van survivallen op het podium. Geen koude handen en voeten tijdens het optreden. Geen energie slurpende conversaties. En na afloop nog volop energie, zelfs de volgende ochtend…

Nu 12 jaar later ga ik nog steeds de deur niet uit zonder mijn geheime wapen, de personalFloww. Ondertussen zijn er meerdere artiesten en Dj’s die het apparaatje bij zich dragen, waaronder Lange Frans. Maar ook mensen uit de top van het bedrijfsleven, verpleegkundigen, leraren en jongeren dragen het bij zich. Kortom, iedereen voor wie in zijn energie blijven een issue is.

Het apparaatje, de personalFloww wordt officieel op de markt gezet als een soort van stralingstransformator. Om de straling van o.a. mobiele telefoons en wifi om te zetten in positieve energie. Maar het apparaatje doet dus méér. Ook voor wie straling geen issue is kan veel profijt hebben van de personalFloww. Voor mij is het bovenal een apparaatje waardoor ik in mijn eigen energie kan blijven en zelf kan blijven stralen.

Judith Jobse, zangeres

Wil je meer weten over wat straling met je doet en hoe je er bewust mee kunt omgaan? Schrijf je dan nu in voor de lezing van Floww op Gezondag.nl

 

Wil je weten of jij al bewust omgaat met straling. Doe dan de test op www.doedestralingstest.nl