Fit worden en blijven met de bellicon®

Spieropbouw, gewichtsbeheersing, evenwicht en de aanmaak van gelukshormonen; een meer veelzijdige workout bestaat er eigenlijk niet! Met een trampoline van bellicon® in huis of op de werkplek wordt het ontzettend makkelijk en leuk om minder te zitten gedurende de dag.

Dat lichamelijke activiteit belangrijk is voor je gezondheid was al bekend, maar het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk. Zitten mag niet meer; dat is ongezond. Steeds meer blijkt zitten het nieuwe roken te zijn. Dat stelt professor Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde aan het UMC Utrecht. We zitten op het werk echter steeds vaker en langer, terwijl recent onderzoek uitwijst dat het leidt tot diabetes, depressies en kanker

Wat verontrustender is: deze negatieve effecten zijn niet op te heffen door vijf keer per week een half uur per dag te bewegen, zoals de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voorschrijft. Ook niet door de hele dag te gaan staan, dat vergroot weer het risico op bijvoorbeeld rugklachten en spataderen. De oplossing ligt in het genezen van onze stoelverslaving; meer beweegmomenten gedurende de dag is het advies.

Schermafbeelding 2016-07-22 om 20.41.16

Vader en zoon, Remy en Nick Draaijer van bellicon Nederland brengen met veel passie de bellicon® onder de aandacht: “Wij vinden het belangrijk dat mensen zich fit, goed, energiek en meer ontspannen voelen”. De bellicon® onderscheidt zich van andere minitrampolines door zijn soepele springmat en elastische elastiekringen in plaats van stugge metalen veren die een schokbelasting geven. Bewegen op de bellicon® levert al na enkele minuten een merkbare voordelen voor de gezondheid op:

Opbouw van spieren

Door de wisselende zwaartekracht met een trampolinetraining, worden alle spieren reactief geprikkeld. Ook de lichaamshouding en de bekkenbodem- en blaasspieren profiteren van deze wisselende belastingen.

Hart- en bloedvaten

Door het herhaalde op-en-neer bewegen worden de spieren permanent aangespannen en ontspannen. Deze duw- en trekimpulsen versnellen de stofwisseling en zorgen voor een verbeterde doorbloeding van de weefselstructuur. Zodoende is het een bijzonder werkzame training voor hart- en bloedvaten. Bovendien versnelt de pompwerking van de spieren de lymfekringloop, die ook medeverantwoordelijk is voor de afvoer van afvalstoffen en de versterking van het afweersysteem.

Gewichtsbeheersing

Door de training wordt de stofwisseling heel sterk gestimuleerd. Ze zorgt ook voor een verbeterde peristaltiek en dus ook voor een kortere vertering. Op de bellicon® verbrand je meer calorieën dan andere vormen van bewegen!

Soepele gewrichten

Kraakbeen en ook tussenwervelschijven worden door druk- en trekkracht gevoed. Bij gebrek aan voldoende beweging verliest het kraakbeenmatrix zijn substantie. Bewegen op de super elastische trampoline levert veel voordelen op door de zachte vering, waardoor druk op de gewrichten tot een minimum wordt beperkt.

Evenwicht en harmonie

Het instabiele platform zorgt voor een continue controle van het evenwicht. Deze coördinatietraining is vooral bij de preventie van vallen zeer belangrijk. Het reactievermogen van de spieren neemt toe en zorgt ervoor dat het lichaam zijn reflexen bijvoorbeeld op ijs of bij het struikelen optimaal benut.

Opgewektheid

De bellicon® zorgt voor de aanmaak van gelukshormonen. Wanneer we het even niet zien zitten wordt zwaarmoedigheid omgezet in blijmoedigheid. De verschillende krachten; gravitatie, elevatie en gewichtsloosheid zorgen hiervoor.

Wilt je meer weten over wat de bellicon® voor jouw gezondheid kan betekenen? Ga naar www.bellicon.nl